Μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα των ρυθμιζόμενων καθ’ ύψος γραφείων Sit & Stand, και μειώστε την πολύωρη καθιστική εργασία και τις ανεπιθύμηατες συνέπειές της!

H διαμόρφωση των γραφειακών χώρων έχει σήμερα εξελιχθεί σε μια ολιστική κι ανθρωποκεντρική προσέγγιση που μετατρέπει την παραμονή στον εργασιακό χώρο σε μια ευχάριστη εμπειρία. Παράλληλα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευημερία των εργαζομένων και βελτιώνει την απόδοση και παραγωγικότητά τους.

Εργασιακός Χώρος και Υγεία

Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον μεριμνά για την υγεία και ευεξία των ανθρώπων, μέσα από μία πολύπλευρη και διαρκή διαδικασία, που μεταξύ άλλων παρέχει γνωστική και ψυχολογική υποστήριξη και ενθαρρύνει την καλή φυσική κατάσταση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι πιο υγιείς, χαρούμενοι και κοινωνικοί.

Έχει αποδειχθεί ότι ένα σωστά σχεδιασμένο και φιλικό προς τον άνθρωπο εργασιακό περιβάλλον συμβάλει στην βελτίωση της υγείας των ανθρώπων περισσότερο αποτελεσματικά συγκριτικά με την καθοδήγηση ενός ειδικού για να τους προτρέψει να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Γραφείο και Καθιστική Ζωή

Η πολύωρη καθιστική στάση και η αδράνεια των μυών επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου. Αρχικά, επιβραδύνει τον μεταβολισμό και μειώνει τα ένζυμα, ενώ, παράλληλα, αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης. Η στάση του σώματος δυσχεραίνεται, προκαλώντας πόνους σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης καθώς και στα πόδια. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα άγχους και δυσφορίας, να μειώνονται η συγκέντρωση, η καλή διάθεση και, γενικά, η παραγωγικότητα του εργαζόμενου.

Γραφεία Sit & Stand

Τα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος γραφεία Sit & Stand επιλύουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της πολύωρης καθιστικής εργασίας και προφυλάσσουν από τις ανεπιθύμητες συνέπειές της. Επιτρέπουν την εναλλαγή μεταξύ όρθιας και καθιστής θέσης καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και την στάση του σώματος αποφεύγοντας έτσι δυνητικούς μυοσκελετικούς τραυματισμούς. Η ρύθμιση του ύψους πραγματοποιείται από τον κάθε χρήστη ατομικά, προσαρμόζοντας το στο ιδανικό, για αυτόν, ύψος έτσι ώστε να του προσφέρει την άνεση την οποία επιθυμεί.

Γνωρίστε τα Πλεονεκτήματα

Τα οφέλη από την ενσωμάτωση της κίνησης μέσα στον εργασιακό χώρο είναι πολυάριθμα. Βελτιώνει τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής, μειώνει τα επίπεδα άγχους και τον κίνδυνο πιθανόν σοβαρών ασθενειών κι οδηγεί στην παράταση του προσδόκιμου ζωής (καθώς περισσότερες θερμίδες καταναλώνονται και οι καρδιακοί παλμοί και οι πόνοι στην μέση βελτιώνονται.) Πέρα από την σωματική υγεία, έχει θετικό αντίκτυπο και στην ψυχική. Βελτιώνει την διάθεση και την παραγωγικότητα, καθώς κατά την όρθια στάση ενισχύεται η προσοχή και η ενεργητικότητα.

Μικρές συμβουλές

Ενσωματώστε την όρθια στάση εργασίας σταδιακά μέρα με την μέρα.

  • Ξεκινήστε την εργασία σας σε όρθια στάση.
  • Σηκωθείτε κατά την διάρκεια τηλεφωνημάτων και κινηθείτε στον χώρο.
  • Εργαστείτε σε όρθια στάση μετά το μεσημεριανό γεύμα, με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η κούραση και η υπνηλία.
  • Ακούστε το σώμα σας. Αν νιώθετε δυσφορία ή κούραση, καθίστε.
  • Αν παρατηρείτε ότι αποσπάται εύκολα η προσοχή σας ή νιώθετε μουδιασμένοι, σηκωθείτε.
  • Μην αφιερώνετε πάνω από 2 ώρες στην ίδια στάση.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκαμπό και να ακούτε μουσική κατά την διάρκεια της όρθιας στάσης για να αισθάνεστε πιο άνετα, γεμάτοι ενέργεια.

Φωτογραφικό υλικό: Haworth

BACK
TO TOP